Nieuws

OSO Nieuwsbrief oktober 2021

 

Ouderen blij met vrijheidsontbijt

Oosterwolde – Op Bevrijdingsdag getrakteerd worden op een heerlijk ontbijtje en een speciale vrijheidsmaaltijdsoep. Het overkwam 65 ouderen van 75+ in de gemeente Ooststellingwerf, waaronder de 84-jarige Jo Dolstra uit Oosterwolde. „Geweldig”, reageert ze enthousiast.

  1. Het initiatief is afkomstig van het Bevrijdingsfestival Frylân. Aan alle seniorenverenigingen in Friesland werd begin dit jaar gevraagd hun leden ouder dan 75 jaar aan te melden voor een ontbijtje, inclusief een vrijheidsmaaltijdsoep. „Aan deze oproep hebben wij natuurlijk graag gehoor gegeven”, vertelt René Schulkes, voorzitter van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf. „In deze tijd waarin er toch al niet veel door kan gaan, is het leuk dat er op deze manier aan de ouderen wordt gedacht.”
    In totaal reden er op 5 mei zo’n 180 legervoertuigen door de provincie om aan zo’n 10.000 ouderen een vrijheidsmaaltijdsoep te overhandigen. Een deel daarvan (leden die opgegeven waren door de seniorenverenigingen) kreeg daar ook nog eens een ontbijtje bij.
    Rond 12.15 uur stond men met twee legervoertuigen bij mevrouw Dolstra op de stoep. Het ontbijtje was dus een lunch geworden, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. „Dat al die vrijwilligers dit voor de ouderen doen, ik neem er mijn petje voor af”, reageerde Dolstra dankbaar.
    Zelf heeft ze op 8-jarige leeftijd bewust de bevrijding meegemaakt. „We waren eieren aan het halen in Jardinga toen we enkele legervoertuigen zagen rijden. We doken snel de greppel langs de weg in, maar toen bleken het de bevrijders.” Geen ei was meer heel, maar uiteraard was er niemand die zich daar op dat moment nog druk om maakte.
    Dat ze nu op deze speciale dag wordt getrakteerd op een maaltijd, wordt door mevrouw Dolstra zeer gewaardeerd. „Daar word ik toch echt wel blij van. 

 Leden van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf.

Hierbij een stuk met informatie over “Fraude met betaalproducten”.

In kranten en op TV wordt hier veel aandacht aanbesteed.

Niet vreemd, als men weet dat er dit jaar al voor 30 miljoen euro fraude is gepleegd.

Door Corona gebruiken we de telefoon met gesprekken, emails en apps veel meer dan anders en lopen we veel meer risico.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur van de  Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf (OSO)
info@os-ooststellingwerf.nl

Klik op de link hieronder voor meer informatie over fraude.

Fraude met betaalproducten

 

Gewoon een of andere WordPress website