NIEUWSBRIEF  SEPTEMBER  2023

Beste leden,

Op het moment dat ik dit schrijf (eind juni) zitten we in een hele hete periode van de zomer. De zomer moet eigenlijk nog beginnen maar de temperatuur stijgt al regelmatig boven de 30 graden uit en dan mag je gerust van zomer spreken.                                                                                                     

Ik hoop dat, als u dit leest, de temperatuur weer wat is gezakt en dat er de nodige regen is gevallen. Toch wens ik u mooi weer toe, zodat u kunt genieten van de vele buitenactiviteiten die er elke zomer weer zijn. Mogelijk heeft u meegedaan aan de fietsactiviteiten die er in onze gemeente zijn georganiseerd, waar ook de OSO bij betrokken is geweest.
 

Uit de jaarvergadering
Hierbij vindt u ook een deel van het verslag van de jaarvergadering waarbij ik u in het bijzonder opmerkzaam wil maken op de contributieverhoging per 1 januari 2024, die door de vergadering is goedgekeurd. Het bestuur krijgt de begroting niet meer rond en was gedwongen dit verzoek te doen.
Ook heeft de vergadering haar goedkeuring gegeven aan het digitaal (per email) toesturen van de informatie aan die leden die over email beschikken.
Dit bespaart ons geld en we zijn instaat om er b.v. foto’s e.d. aan toe te voegen. Uiteraard krijgen de overige leden de post per brief thuisbezorgd. 
 

De Hoge nood app
De laatste tijd zijn we druk geweest met de verdere invulling van de Hoge Nood app. De samenwerking tussen de gemeente (een zeer actieve ambtenaar), de WTO (Werkgroep  Toegankelijkheid) en de OSO heeft er toe geleid dat er nu al 15 plekken binnen de gemeente zijn waar u eventueel terecht kunt. En we hebben goede hoop dat het er nog veel meer worden. Het is dus de moeite waard om de app op uw mobiel te instaleren.
 Mocht u geen mobiel hebben dan zijn wij bereid om de lijst van onze gemeente op een brief te zetten en deze bij u persoonlijk te bezorgen, laat u ons dat even weten?  Maar de app houdt niet op bij onze gemeente grens, want is in het hele land te gebruiken. U vindt dan altijd de dichtstbijzijnde beschikbare toilet.
Het installeren van de app is redelijk eenvoudig: Ga op uw telefoon naar Play store: 1) Intikken: Hoge Nood app gratis; 2) Installeren;
3) Openen; 4) Volgende; 5) Instellingen; 6) Locatie aangeven.

Veilig fietsen
Op 3 augustus is er informatiebijeenkomst geweest over veilig gebruikmaken van een e-bike, veilig op- en afstappen etc. Ook werden er veilige fietshelmen getoond. Tijdens de praktische toepassing, buiten, werd er enthousiast geoefend m.b.v. pionnen. Ook was er uitgebreid aandacht voor valpreventie, niet alleen tijdens het fietsen maar ook thuis. Deze ochtend werd door de OSO georganiseerd i.s.w.m. de Gemeente en de Fietsersbond. De deelnemers waren zeer enthousiast, waarop besloten werd om, bij voldoende belangstelling, dit nog eens te herhalen

Activiteiten 2e helft 2023
Dezezomer zijn de Activiteiten Commissies (AC’s) aan de slag gegaan om voor u weer een mooi programma samen te stellen voor de 2e helft van dit jaar. Maak er gebruik van!
Naast dat u veel onderhoudende en informatieve programma’s tegenkomt is het ook een mooie gelegenheid om mensen te ontmoeten.

U vindt dit in het bij gesloten programmaoverzicht.
Bijzondere aandacht vragen we voor de extra’s in het programma, nl. de “Beweegmiddagen” bij Clarette en Léon die wegens enorm succes weer worden aangeboden. (zie het aanmeldingsformulier) en de filmmiddag die we in december gaan organiseren samen met Filmwerf.
Als dit aanslaat, willen we het in 2024 wat vaker gaan doen.
Suggesties voor films zijn van harte welkom  

Het programmaoverzicht wordt zoals gebruikelijk wél aan iedereen in de bus bezorgd. Daarnaast vindt u alle informatie altijd op de website.

Hieronder een korte agenda van alle toekomstige activiteiten:

APPELSCHA,  Dorpskamer de Den, om 14.00 uur, bijdrage € 4,00
Vrijdag 15 september: Marinus en Siska Weisenbach vertellen over hun reis naar Noorwegen;
Vrijdag 20 oktober: Julius Sahreka vertelt zijn verhaal: Flarden van Emoties. Ambonese KNIL-militairen en hun gezinnen die in 1951 op bevel zijn overgebracht naar Nederland met de belofte dat ze slechts een half jaar zouden blijven. Zijn verhaal gaat over de veerkracht en identiteit van de Ambonezen;
Vrijdag 17 november:  Hilleke van der Molen speelt gitaar en zij zingt liedjes uit de oude doos, Country en Pop;
Vrijdag 15 december: Mevrouw Bangma vertelt over haar fietstocht door Amerika. Zij heeft meer dan 1000 km gefietst. Gestart in New York, langs de Niagarawatervallen en door de Rocky Mountains gereden. Zij heeft bij indianen gelogeerd. Kortom een boeiend verhaal.

HAULERWIJK, De Enter, om 14.00 uur in , bijdrage € 5,00
Woensdag 20 september: Het seizoen wordt geopend met een optreden van de heer Tjeerd Baron. Hij zingt en begeleidt zichzelf op keyboard. Muziek uit de oude doos, maar in een nieuw jasje;
Woensdag 18 oktober: Folkert en Melanie (vader en dochter) zijn inmiddels al bij menigeen bekend en gaan ons verrassen met Nederlandse en Engelse liedjes. Tijdens intermezzo’s vertelt Folkert Eizinga anekdotes;
Woensdag 15 november:  Sjoerd Bonnema vertelt over het bijenhouden, Sjoerd is ecologisch bijenhouder, wat dat inhoudt wil hij ons graag vertellen. Ook speelt hij didgeridoo. Het belooft een boeiende middag te worden;
Zaterdag 16 december: Kerstmiddag met kerstbroodmaaltijd met Karst Berkenbosch, i.v.m. de beperkte ruimte is deze middag alleen toegankelijk voor leden van de afdeling Haulerwijk. Hiervoor wordt nog een uitnodiging gestuurd.

OOSTERWOLDE in De Miente,om 14.00 uur  bijdrage € 5,00
29 september: Andries Middelbos zingt liedjes in het Drents;
27 oktober: Caroline Verhoeven vertelt over culinaire tradities rond rouw;
1 december: Stamppottenbuffet van “Stap es in” (zie aanmeldingsformulier)

EXTRA 16 december: Filmvoorstelling bijdrage € 8,00
niet-leden € 10,00

EXTRA 4 keer bewegen op 11 – 18 – 25 oktober en 1 november van 15.00 tot 16.15 uur bij Dansschool Clarette en Léon (zie aanmeldingsformulier)

Meer informatie in het BEWAAREXEMPLAAR
Programmaboekje 2e halfjaar 2023

Aanmelding voor =BEWEGEN  MET  CLARETTE=
Woensdag 11 oktober – woensdag 18 oktober – woensdag 25 oktober – woensdag 1 november
Tijd 15.00 tot 16.15 uur.

Naam   
Adres Woonplaats 
Postcode   
Telef / Email   
Aantal personen   
Aanmelding vóór  1 oktober 2023
Betaling vóór1 oktober 2023 d.m.v. €  25,00 per persoon op bankrekening NL 28 RABO 0157 858 723  ten name van Onaf. Seniorenver. Ooststellingwerf
Inleveren op OF stuur email naarLijnakker 12, Oosterwolde of Menninge 134 Oosterwolde vanzoelencobie@gmail.com

Aanmelding voor =STAMPPOTTENBUFFET= vrijdag 1 december 2023
In de Miente, Oosterwolde. Tijd 17.00 uur. Inloop vanaf 16.30 uur

Naam   
Adres Woonplaats 
Postcode   
Telef / Email   
Aantal personen   
Aanmelding vóór  15 november 2023
Betaling vóór15 november d.m.v  €  20,00  per persoon op Bankrekening   NL 28 RABO 0157 858 723  ten name van Onaf. Seniorenver. Ooststellingwerf
Inleveren op OF stuur email naarLijnakker 12 Oosterwolde OF Menninge 134 Oosterwolde vanzoelencobie@gmail.com